torsdag 31 mars 2016

Kycklingbröst fyllt med ost och kalkon

Nu för tiden är bröstfiléerna på en kyckling så stora att de lätt går att fylla. En klassisk fyllning är Cordon Bleu, det vill säga ost och skinka. Jag valde ost och skivad kalkon. Andra alternativ är örter, pesto, svamp... Ja, man kan fylla med allt man tycker är gott – En dubbelpanering fulländar slutligen rätten!

Recept – per portion/bröst:

1 st Kycklingbröstfilé (1 portion är normalt 125 g, dagens filéer kan dock väga mer än dubbelt)
1 skiva Rökt kalkon (eller annan önskad fyllning)
1 skiva Smakrik ost

Dubbelpanering:
1 st Ägg
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar
½ dl Skorpmjöl
 
Rapsolja till stekningen


1. Dela filén från ena långkanten, men inte helt igenom, så att du kan vika ut två filéskivor samtidigt som de fortfarande sitter ihop.
2. Lägg emellan en skiva kalkon och en skiva ost. Vik ihop filéskivorna igen. Alternativt lägger du skivorna på den uppfläkta filén och rullar ihop allt till en rulle, men det är lite mer komplicerat. En tandpetare användas i så fall för att hålla ihop filén. Fyllningen ska inte sticka ut.
3. Vispa ihop ägg, salt och peppar till en jämn smet. Häll upp blandningen på en tallrik. Lägg upp skorpmjölet på en annan tallrik.
4. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och häll i en liten mängd olja.
5. Vänd de fyllda kycklingbrösten först i äggblandningen och därefter i skorpmjölet. Lägg den i den varma stekpannan.
6. Stek i knappt 10 minuter på varje sida tills paneringen fått fin färg och filén är helt genomstekt. Stick till mitten med en knivspets och se så att köttsaften inte är rosa.
7. Servera fyllt bröst helt, delat eller skivat, beroende på storlek, tillsammans med kokt potatis, ris, bröd eller sallad. Gärna med någon typ av ostsås, lite beroende på vad du fyllt bröstet med.
 
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar