1 st Kycklingbröstfilé (1 portion är normalt 125 g, dagens filéer kan dock väga mer än dubbelt)
1 skiva Rökt kalkon (eller annan önskad fyllning)
1 skiva Smakrik ost
Dubbelpanering:
1 st Ägg
½ tsk Salt
1 krm Svartpeppar
½ dl Skorpmjöl
Rapsolja till stekningen
1. Dela filén från ena långkanten,
men inte helt igenom, så att du kan vika ut två filéskivor
samtidigt som de fortfarande sitter ihop.
2. Lägg emellan en skiva kalkon och en
skiva ost. Vik ihop filéskivorna igen. Alternativt lägger du
skivorna på den uppfläkta filén och rullar ihop allt till en
rulle, men det är lite mer komplicerat. En tandpetare användas i så
fall för att hålla ihop filén. Fyllningen ska inte sticka ut.
3. Vispa ihop ägg, salt och peppar
till en jämn smet. Häll upp blandningen på en tallrik. Lägg upp
skorpmjölet på en annan tallrik.
4. Hetta upp en stekpanna till
medelvärme och häll i en liten mängd olja.
5. Vänd de fyllda kycklingbrösten
först i äggblandningen och därefter i skorpmjölet. Lägg den i
den varma stekpannan.
6. Stek i knappt 10 minuter på varje
sida tills paneringen fått fin färg och filén är helt genomstekt.
Stick till mitten med en knivspets och se så att köttsaften inte är rosa.
7. Servera fyllt bröst helt, delat
eller skivat, beroende på storlek, tillsammans med kokt potatis,
ris, bröd eller sallad. Gärna med någon typ av ostsås, lite beroende på vad du fyllt bröstet med.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar