600 g rensad småsill
Lag:
½ dl Ättika 24%
3½ dl Vatten
1½ msk Salt
Inläggning:
1 st Gul lök
1 st Rödlök
40 st Kryddpepparkorn
40 st Vitpepparkorn
1 msk Citronpeppar
1 st Lagerblad
1 knippe Dill
2 dl Strösocker
1. Dra av skinnet på sillen, du får
då två skinnfria filéer på varje sill.
2. Blanda samman lagen i en skål av
glas eller porslin och lägg i sillfiléerna. Låt står ett dygn i
kylen.
3. Ta upp sillen och låt den rinna av.
4. Hacka löken, krossa pepparkornen,
smula sönder lagerbladet och klipp dillen. Blanda samman det med
citronpeppar i en skål och rör ner sockret.
5. Varva sillfiléerna med
lök-krydd-socker-blandningen i en glasburk. Sista ska va
lök-krydd-socker-blandning. Låt stå i kylskåp två dagar eller
mer.
6. Garnera eventuellt med klippt dill och hackad rödlök. Servera Brantevikssill med bröd, koktpotatis eller snaps, eller som en rätt på julbordet, påskbordet,
midsommarbordet eller brännvinsbordet.
Det vattnas i munnen!
Det vattnas i munnen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar