Jag hittade ett övervintrat
vitkålshuvud i kylen och köpte fläskfärs till extrapris - Det här
blir riktigt gott och billigt!
1 kg Vitkål (ca ½ stort vitkålshuvud eller 1 mindre)
1 st Gul lök (ca 200 g)
500 g Köttfärs (valfri sort)
2 msk Rapsolja
1 dl Vatten
½-1 dl Tomatpuré
1 st Buljongtärning
½-1 tsk Salt
½ tsk Vitpeppar
1.Skär vitkålshuvet i bitar och strimla dem. Hacka löken. Fräs
kål och lök i en gryta i hälften av oljan.
2. Bryn köttfärsen i en panna i resen av oljan. Tillsätt köttet
till kålen och stek ur pannan med vattnen och häll över stekskyn i
kålen.3. Blanda i tomatpuré och buljongtärning, och fräs allt i 10-15 minuter tills kålen är mjuk.
4. Krydda med salt och peppar, och servera med kokt potatis, ris eller sallad, samt rårörda lingon.
Smaklig måltid!
Tips:
Så här års är det säsong för rotfrukter och kål. Kålrot, rotselleri, morötter och rödbeta, liksom röd- och vitkål. Vinterförråden ska tömmas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar