söndag 22 maj 2016

Potatissallad med purjolök och kapris

Kall potatissallad är gott och praktiskt till utflykter, bjudningar och grillkvällar, samt skönt att ha i kylskåpet en varm dag. Det är också mycket gott!

Recept – 3-4 portioner:

1 kg Kall Kokt Potatis (12-18 st)
100 g Purjolök (ca ½ medelstor)
½ dl Kapris (alt. hackad inlagd gurka)
3 dl Majonnäs
2 msk Dijon senap
1 krm Svartpeppar 
1 msk Örtkrydda (ex. dill, dragon eller körvel)

Garnering:
Örter eller gräslök


1. Tärna den kalla potatisen.
2. Skär upp purjolöken och skölj noga bort all jord och smuts. Strimla purjolöken fint.
3. Blanda alla ingredienserna i en skål.
4. Garnera med gräslök eller örtkrydda, klippt eller kvistar. Servera till grillat, rökt och stekt, fisk, kött eller fågel, korv och kallskuret, liksom grönsaker och sallad.

Smaklig måltid!

4 kommentarer:

  1. Det går att byta ut purjolöken mot gräslök eller annan lök. Jag tycker dock att purjon är bäst.

    SvaraRadera
  2. Majonnäs är mjölkfritt, men går att byta ut helt eller delvis mot crème fraiche, gräddfil och fet yoghurt om man så önskar. Men varför krångla till det?

    SvaraRadera