500 g Nötfärs
2 st Kalla kokta potatisar
2 tsk Salt
½ tsk Vitpeppar
2 st Ägg
1 msk Vinäger eller rödbetsspad
1½ dl Hackade rödbetor
1 st Liten lök
½ dl Hackad kapris
Smör till stekningen
1. Skala och pressa den kokta
potatisen. Hacka rödbetor, lök och kapris fint. Blanda samman alla
ingredienser till en smet.
2. Ta ett centilitermått och forma
mängden till biffar, ca 2 cm tjocka. Se till att kanterna bli jämna.
3. Bryn smöret på medelhög värme
och stek biffarna jämt bruna på båda sidor.
4. Servera tillsammans med koktpotatis, steksås och tillbehör som inlagd gurka, rödbetor och
kapris, eller som en burgare med sallad och gurkdressing mellan två
brödskivor, eller som en förenklad parisersmörgås med stekt bröd
och ägg.
Mmmm!
Tips:
En äkta parisersmörgås får du genom
att breda Lindströms färssmet tjockt på en ljus brödskiva. Stek
först färssidan fint brun, vänd och stek sen brödsidan. Stek
samtidigt ett ägg, enkelstekt, och lägg ägget ovanpå
färssmörgåsen. Servera med hackad lök, rödbetor, inlagd gurka,
kapris och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar