tisdag 22 mars 2016

Biff à la Lindström – Rödbetsburgare med kapris

Med inlagda rödbetor hemma passar det bra att laga saftiga och kryddiga biffar. De passar bra att servera som hamburgare eller smörgås, men jag serverade med sås och potatis. Gott vilket som!
 
Recept – 5 portioner:

500 g Nötfärs
2 st Kalla kokta potatisar
2 tsk Salt
½ tsk Vitpeppar
2 st Ägg
1 msk Vinäger eller rödbetsspad
1½ dl Hackade rödbetor
1 st Liten lök
½ dl Hackad kapris
Smör till stekningen
 

1. Skala och pressa den kokta potatisen. Hacka rödbetor, lök och kapris fint. Blanda samman alla ingredienser till en smet.
2. Ta ett centilitermått och forma mängden till biffar, ca 2 cm tjocka. Se till att kanterna bli jämna.
3. Bryn smöret på medelhög värme och stek biffarna jämt bruna på båda sidor.
4. Servera tillsammans med koktpotatis, steksås och tillbehör som inlagd gurka, rödbetor och kapris, eller som en burgare med sallad och gurkdressing mellan två brödskivor, eller som en förenklad parisersmörgås med stekt bröd och ägg.
 
Mmmm!
 
Tips:
En äkta parisersmörgås får du genom att breda Lindströms färssmet tjockt på en ljus brödskiva. Stek först färssidan fint brun, vänd och stek sen brödsidan. Stek samtidigt ett ägg, enkelstekt, och lägg ägget ovanpå färssmörgåsen. Servera med hackad lök, rödbetor, inlagd gurka, kapris och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar