100 g Smör
1 dl Socker
2 st Ägg
2 dl Mald sötmandel / 130 g Mandelmjöl
3 st Malda bittermandlar eller
motsvarande bittermandelarom
1 msk Vetemjöl
1 burk Konserverade päron (ca 400 g)
Vispad grädde
Bär
1. Mal hel sötmandeln och
bittermandeln i en mandelkvarn. Alternativt använder du mandelmjöl
och bittermandelarom.
2. Rör rumstempererat smör och socker
pösigt i en bunke till en smet. Rör därefter ner äggen.
3. Blanda ner vetemjölet i den malda
mandeln, som därefter också rörs ner i smeten.
4. Värm ugnen till 200°c.
5. Smörj en ugnsfast form. Lägg de
väl avrunna päronen på botten och bred mandelsmeten över.
6. Grädda i mitten av ugnen tills
mandelsmeten är färdigbakad (stick med provsticka) och puddingen
fått fin färg, ca 20 minuter.
7. Låt puddingen bli kall.
8. Skär den i bitar, lägg upp på
assietter, garnera med vispad grädde och ett bär på toppen, färskt
eller ett maraschinobär. Servera puddingen som efterrätt eller som
kaka till kaffet.
Delikat!
Tips:
Har du färska fasta päron så tar du
dem istället för de konserverade. Ta 600 g päron, skala, skär i
halvor och kärnar ur dem. Koka en sockerlag på 5 dl socker och 4 dl
vatten. Sjud päronhalvorna halvmjuka i lagen. Nu blir puddingen än
mer delikat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar