1 st Äggula
½ msk Dijonsenap
2 tsk Vinäger
1 krm Vitpeppar
2 krm Salt
2 dl Rapsolja
1 tsk Vatten
1. Lägg äggula, senap, vinäger, peppar och salt i en rundbottnad skål. Vispa samman blandningen.
2. Se till att både äggblandningen
och oljan är rumstempererade. Vispa försiktigt ner olja i äggblandningen, först droppvis, sen kan du ringla ner oljan, under kraftig vispning.
3. Vispa ner lite vatten för att få
en lösare konsistens.
4. Använd majonnäs som
ingrediens och smaksättning i såser och dressingar, eller servera som sås och tillbehör
till fisk, fågel, kött och grönsaker.
Varsågod!
Varsågod!
Mmmmmm mums! Hemlagad majonnäs är man inte så bortskämt med! :)
SvaraRaderaLåter fint med dijon senap.
Ingredienserna är väl avvägda. Jag tycker den blir perfekt!
SvaraRadera