tisdag 19 april 2016

Majonnäs – Perfekt tillbehör och bas för såser

Majonnäs är i grunden en blandning av äggula och olja, övriga ingredienser ger smak och konsistens - Ett gott tillbehör och en bas för många såser och dressingar - Min blandning ger en aromatisk och perfekt majonnäs!

Recept – 1 sats:

1 st Äggula
½ msk Dijonsenap
2 tsk Vinäger
1 krm Vitpeppar
2 krm Salt
2 dl Rapsolja
1 tsk Vatten


1. Lägg äggula, senap, vinäger, peppar och salt i en rundbottnad skål. Vispa samman blandningen.
2. Se till att både äggblandningen och oljan är rumstempererade. Vispa försiktigt ner olja i äggblandningen, först droppvis, sen kan du ringla ner oljan, under kraftig vispning.
3. Vispa ner lite vatten för att få en lösare konsistens.
4. Använd majonnäs som ingrediens och smaksättning i såser och dressingar, eller servera som sås och tillbehör till fisk, fågel, kött och grönsaker.

Varsågod!

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm mums! Hemlagad majonnäs är man inte så bortskämt med! :)
    Låter fint med dijon senap.

    SvaraRadera
  2. Ingredienserna är väl avvägda. Jag tycker den blir perfekt!

    SvaraRadera