tisdag 19 april 2016

Majonnäs – Perfekt tillbehör och bas för såser

Majonnäs är i grunden en blandning av äggula och olja, övriga ingredienser ger smak och konsistens - Ett gott tillbehör och en bas för många såser och dressingar - Min blandning ger en aromatisk och perfekt majonnäs!

Recept – 1 sats:

1 st Äggula
½ msk Dijonsenap
2 tsk Vinäger
1 krm Vitpeppar
2 krm Salt
2 dl Rapsolja
1 tsk Vatten


1. Lägg äggula, senap, vinäger, peppar och salt i en rundbottnad skål. Vispa samman blandningen.
2. Se till att både äggblandningen och oljan är rumstempererade. Vispa försiktigt ner olja i äggblandningen, först droppvis, sen kan du ringla ner oljan, under kraftig vispning.
3. Vispa ner lite vatten för att få en lösare konsistens.
4. Använd majonnäs som ingrediens och smaksättning i såser och dressingar, eller servera som sås och tillbehör till fisk, fågel, kött och grönsaker.

Varsågod!

3 kommentarer:

  1. Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, www.gastronauts.se , och titta runt.

    SvaraRadera
  2. Mmmmmm mums! Hemlagad majonnäs är man inte så bortskämt med! :)
    Låter fint med dijon senap.

    SvaraRadera
  3. Ingredienserna är väl avvägda. Jag tycker den blir perfekt!

    SvaraRadera