torsdag 24 mars 2016

Bjud på Brännvinsbord i Påsk!

Ett brännvinsbord består av bröd, smör, ost, fisk och kött, samt kryddat brännvin. Jag bjuder på Brantevikssill, herrgårdsost, spickekorv, bröd, smör, och så svensk akvavit och citron- och pomeranssnaps. Och eftersom det är påsk så lägger jag till kokta ägg och salt fiskrom.

Historiskt var brännvinsbordet en förrätt. Idag passar det bättre till en enkel, men stilfull, bjudning. Vill man bjuda stort lägger man bara till fler sorters bröd, ost, fisk, kött och brännvin.

Recept:

Kryddat brännvin (2-3 sorter)
Bröd (2 sorter)
Smör
Ost (1-2 sorter)
Fisk (rökt, gravad eller inlagd)
Kött eller korv (rökt, kokt, saltat eller torkat)

Till påsk:
Kokta ägg
Kaviar


Glad Påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar