En bit ost efter maten är alltid gott – Men varför inte bjuda på ost som en hel måltid? – Jag föreslår tre goda ostar med olika karaktär och smak – Vitmögel-, grönmögel- och hårdost – Några kex och ett skivat päron – Så var det klart!
3 sorters Ost (100-150 g som dessert eller 300 g som en hel måltid)
Kex
Frukt
1. Ta fram osten i god tid så att smakerna framträder, gärna några timmar före servering.
2. Inför servering läggs osten upp på serveringsfat, alternativt som portioner på tallrikar.
3. Lägg upp kexen. Samt skiva frukten och lägg även upp den.
3. Lägg upp kexen. Samt skiva frukten och lägg även upp den.
4. Servera ostbricka som dessert eller som en festmåltid.
Smaklig måltid!
Ostarna på tallriken – Den vita längst bort är coulommiers, den mellersta med gul kant en morbier, och grönmögelosten längst fram är en Gräddädel.
SvaraRaderaJag tycker päronen nästan är bäst när de är lite hårda. Välmogna är också goda, men är då mjuka och sötare. En smaksak!
SvaraRaderaBjuder man på tre ostar så måste man välja. Jag valde vitmögel-, grönmögel- och hårdost av komjölk. Man väljer alltid det man själv tycker är godast. Nån annan väljer kittost, getost och smältost.
SvaraRadera