33 cl Brännvin Special 30% (eller 25
cl okryddat brännvin/vodka 40% och 8 cl vatten)
Skalet av en halv Citron
Skalet av en halv Citron
Skalet av en tredjedels Pomerans
2 krm Strösocker
1. Tvätta citronen och
pomeransen.
2. Skala av det yttersta skalet av en halv
citron och en tredjedels pomerans med en potatisskalare. Lägg skalen
i en flaska eller glasbehållare.
3. Tillsätt socker, brännvin och
eventuellt lite vatten. Låt stå i två dygn.
4. Sila bort skalen och häll drycken
på flaska.
5. Servera citron- och pomeransbrännvinet avkylt som snaps.
Skål!
Tips:Torkade pomeransskal hittar man i kryddhyllan i affären. Jag hittade färska pomeranser både på Özen Allfrukt och i en ICA. I Andalusien och Kuba finns det massor av dessa kryddiga bittersura apelsiner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar