onsdag 16 mars 2016

Citron- och pomeranssnaps – Lagrad sol och värme

Brännvin ska man krydda efter egen smak. Jag väljer friskt sur citron och beskt sur pomerans. Pomerans är besk. Skal av apelsin är snällare. Brännvin Special med lägre alkoholhalt lyfter fram smaken bättre än starkare varor. Det går även bra att blanda ut vodka med en fjärdedel vatten. Lite socker gör snapsen mildare. - Detta är lagrad sol och värme - En vårsnaps!

Recept – 8 snapsar (4cl):

33 cl Brännvin Special 30% (eller 25 cl okryddat brännvin/vodka 40% och 8 cl vatten)
Skalet av en halv Citron
Skalet av en tredjedels Pomerans
2 krm Strösocker


1. Tvätta citronen och pomeransen.
2. Skala av det yttersta skalet av en halv citron och en tredjedels pomerans med en potatisskalare. Lägg skalen i en flaska eller glasbehållare.
3. Tillsätt socker, brännvin och eventuellt lite vatten. Låt stå i två dygn.
4. Sila bort skalen och häll drycken på flaska.
5. Servera citron- och pomeransbrännvinet avkylt som snaps.

Skål!

Tips:
Torkade pomeransskal hittar man i kryddhyllan i affären. Jag hittade färska pomeranser både på Özen Allfrukt och i en ICA. I Andalusien och Kuba finns det massor av dessa kryddiga bittersura apelsiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar