250 g Torra kikärtor (ca 550 g blötlagda)
½-1 st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Starkt paprikapulver
1 msk Rapsolja
1 liter Buljong (grönsaksbuljong
eller hönsbuljong, buljongtärning eller hemmagjord)
200 g Morötter
1 msk Vinäger
Rosmarin (2 färska kvistar eller 2 tsk
torkad rosmarin)
Ev. Salt & Peppar
1. Skölj kikärtorna och blötlägg
dem i rikligt med vatten i 10 timmar. Häll sen av
blötläggningsvattnet.
2. Skala och hacka löken och
vitlöksklyftan.
3. Fräs kikärtor, lök och
paprikapulver i oljan i en gryta.
4. Häll på buljong och låt koka i 20
minuter.
5. Skär morötterna i tärningar och
lägg i. Låt koka i ytterligare 20 minuter.
6. Tillsätt vinäger och lägg i
rosmarin, samt om det behövs smaka av med salt och peppar.
7. Soppan är klar när morötter och ärtor är lagom mjuka. Servera med bröd.
7. Soppan är klar när morötter och ärtor är lagom mjuka. Servera med bröd.
Varsågod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar