4 dl Mjölk
25 g Smör
2½ msk Vetemjöl
1 krm Vitpeppar
½ tsk Salt
Ev. smaksättning och ytterligare
kryddning
1. Hetta upp mjölken.
2. Smält smöret i en kastrull och
tillsätt mjölet under omrörning.
3. Späd med mjölken lite i sänder.
Det gäller att vispa och späda så att redningen inte får klumpar.
4. Låt såsen koka 5 minuter under
fortsatt omrörning. Blir såsen för tjock så späd den
ytterligare.
5. Smaka av med peppar och salt. Eventuellt kan man smaksätta ytterligare.
6. Servera exempelvis med kokt potatis
och fisk.
Varsågod!
Tips:
Bechamelsås kan också göras med toppredning. Då tar du och blandar mjölet med 1 dl av kall mjölk till en slät blandning. Hetta upp den resterande mjölken. Häll ner den kalla mjöl- och mjölkblandningen försiktigt och under omrörning i den heta mjölken. Låt såsen koka. I slutänden har du samma sås!
Varsågod!
Tips:
Bechamelsås kan också göras med toppredning. Då tar du och blandar mjölet med 1 dl av kall mjölk till en slät blandning. Hetta upp den resterande mjölken. Häll ner den kalla mjöl- och mjölkblandningen försiktigt och under omrörning i den heta mjölken. Låt såsen koka. I slutänden har du samma sås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar