Recept – 4 portioner:
2 st Rödbetor (ca 250g)
2 st Morötter (ca 150g)
1 st
Palsternacka (ca 75g)
2 st
Potatis (ca 150g)
1 st Gul lök (ca
150g)
150 g Vitkål
150 g Vitkål
2 msk Rapsolja
1-1½ liter Köttbuljong eller grönsaksbuljong
2 msk Tomatpuré
2 msk Tomatpuré
2 msk Vinäger
2 msk finklippt Persilja och Dill
Ev. Salt och peppar
1. Riv grovt eller strimla rotsaker, lök och kål.
2. Fräs grönsakerna mjuka i olja och lägg dem i en gryta.
3. Tillsätt buljong, tomatpuré och pressad vitlök, och låt koka i 30 minuter.
4. Smaka av soppan med vinäger, persilja och dill, samt eventuellt med salt och peppar.
5. Servera med en klick smetana eller crème fraiche och bröd.
Smachnoho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar