Pajdeg:
150 g Smör
1 dl Kvarg (ca 100 g)
6 dl Vetemjöl
1 msk Vatten
Fyllning:
300 g Kallrökt lax
1 st Purjolö
400 g Grönkål
Rapsolja till stekningen
Ost- & äggstanning:
150 g Ost
6 st Ägg
4 dl Kvarg (ca 400 g)
1½ tsk Salt
2 krm Svartpeppar
1. Blanda rumstempererat smör, kvarg
och mjöl i en bunke, knåda till en slät deg. Blir den för hård
så ta i lite vatten och arbeta den smidig.
2. Tryck ut degen i en djup pajform.
Enklare tycker jag är att kavla ut degen på ett bakplåtspapper,
sen lägg den i formen och tryck ut den. Jämna till kanterna om det
behövs och lägg degbitarna i botten på pajen. Ställ den kallt.
3. Skiva purjolöken och hacka
grönkålen. Fräs den mjuk i lite olja.
4. Skiva den rökta laxen.
5. Värm ugnen till 175°c och
förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 12 minuter.
6. Riv osten och blanda den med ägg,
kvarg, salt och peppar i en bunke.
7. Lägg hälften av purjon och
grönkålen i botten av det förgräddade pajskalet, lägg på den
skivade laxen och sen resten av purjon och grönkålen. Häll därpå
över ost- och äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 175°c i
ca 35 minuter.
8. Låt pajen svalna och servera den
med en kokt grönsak eller med sallad.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar