Gör man soppan lite tjockare har man
en linsgryta som passar till ris, kanske med ett ägg eller några korvskivor till.
Linssoppa, endast med bröd, är min favorit.
1-2 st Gul lök
1-2 klyftor Vitlök
1 msk Paprikapulver (helst starkt)
1 msk Rapsolja
1 brk Krossade tomater (400 g)
1 st Lagerblad
1 msk Rapsolja
1 brk Krossade tomater (400 g)
1 st Lagerblad
250 g Gröna linser (ca 3 dl)
1-1¼ liter Vatten
½ st Paprika
1 tsk Vinäger
½ tsk Oregano, koriander, rosmarin, timjan, annan örtkrydda eller spiskummin
1-1¼ liter Vatten
½ st Paprika
1 tsk Vinäger
½ tsk Oregano, koriander, rosmarin, timjan, annan örtkrydda eller spiskummin
1½ tsk Salt
1. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs dem mjuka i oljan tillsammans med paprikapulvret. Tillsätt tomat,
lagerblad och låt koka. Nu har du en enkel sofrito.
2. Tillsätt linser och vatten och koka
på svag värme i 30-40 minuter, tills linserna fått önskad
mjukhet.
3. Lägg eventuellt i hackad paprika för att göra soppan vackrare. Smaka av med vinäger, samt krydda efter egen smak.
4. Servera som soppan med bröd, eller
om du gjort den något tjockare som gryta med ris, samt stekt eller
kokt ägg, eller lite skivad korv.
Var så god!
Mums
SvaraRadera