fredag 22 april 2016

Raggmunk – Riven potatis i pannkakssmet

Både potatis och pannkakor är gott. Blandar man dem blir det jättegott! - Detta är en klassisk rätt som man bli glad och mätt av - Och som somliga fullkomligt älskar!

Recept – 3 portioner (ca 18 st):

500 g Potatis
1½ dl Vetemjöl
½ Salt
4 dl Mjölk
1 st Ägg
 
Till stekningen:
35 g Smör


1. Vispa mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa sen ner ägget och resten av mjölken.
2. Skala och riv potatisen grovt. Rör ner den i smeten.
3. Hetta upp stekpannan till medelvärme.
4. Bryn lite smör i pannan, slå i ca ½ dl smet till varje raggmunk och forma dem i pannan.
5. Vänd dem när det fått fin färg och stek andra sidan tills de är vackert bruna och fått knapriga kanter.
6. Servera raggmunkar varma med lingon, och eventuellt med stekt bacon eller bräckt skinka.

Var så god!

1 kommentar: