Paprikor i Sverige kittlar sällan tungan så jag tillsätter starkt paprikapulver och gör en egen variant på kryddningen.
1 st Gul lök (ca 120 g)
1 st Paprika, grön eller röd, rund
eller spetsig (ca 120 g)
1-2 st Tomater, färska, konserverade,
passerade eller puré (motsvarande ca 120 g tomater)
3-5 st Vitlöksklyftor (ca 10 g)
1 tsk Paprikapulver (starkt)
2 msk Rapsolja
1 tsk Sherry eller Vinäger
1 msk Finklippt Persilja eller
Koriander
1 tsk Basilika eller annan torkad
örtkrydda
½ tsk Salt
1. Finhacka lök, paprika, tomat
och vitlök.
2. Fräs lök, paprika, vitlök, tomat
och paprikapulver i oljan. Tillsätt sherry eller vinäger och låt puttra i 15
minuter. Rör om emellanåt.
3. Tillsätt kryddor och salt. Nu har
du en bas för flera latinska rätter.
Sabe bien!
Tips:
En sats sofrito räcker många gånger till flera rätter. För de närmsta dagarna sparar du sofriton i kylskåp, för senare bruk fryser du in den i potioner.
Tips:
En sats sofrito räcker många gånger till flera rätter. För de närmsta dagarna sparar du sofriton i kylskåp, för senare bruk fryser du in den i potioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar