Bröd, skinka, tillbehör och
garnityr måste kombineras så att det blir rätt för varje tillfälle. Till vardags är det kanske inte så noga. Men till fest är just val av skinka, brödsort och vad som ska va till helt avgörande för resultatet. Tillbehör kan vara
olika typer av örter, grönsaker, frukter och nötter, såväl
färska, inlagda som syltade. Skall olika typer av smörgåsar bredas är det viktigt att smörgåsarna får olika karaktär, färg och smak ska komplettera varandra.
Jag valde melon och ciabattabröd till lufttorkad skinka, och inlagd gurka, senap och rågbröd till kokt skinka. Kryddor till blev timjan, basilika, rosmarin och paprika.
Jag valde melon och ciabattabröd till lufttorkad skinka, och inlagd gurka, senap och rågbröd till kokt skinka. Kryddor till blev timjan, basilika, rosmarin och paprika.
1 skiva Bröd
5 g Smör, alternativt Olivolja
ca 20 g Skinka
Tillbehör och garnityr
1. Välj bröd och skär det i 5-15 mm tjocka skivor. Kompakt bröd bör skäras tunnt, luftigt bröd kan ges tjockare skivor.
2. Bred lagom tjockt med smör jämt över hela brödskivan, alternativt ringla olivolja över brödet.
3. Lägg på skinkan
4. Lägg sist på tillbehör och garnityr så att smörgåsen får ett aptitligt uttryck.
5. Servera dem till lunch, kvällsmat eller som vickning.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar