500 g Köttfärs (valfri sort), eller
350 g köttfärs och 150 g rökt skinka eller bacon
1-2 Gula lökar
2 klyftor Vitlök
1 st Morot (valfritt)
1 liten bit Rotselleri (valfritt)
2 msk Rapsolja
3 msk Tomatpuré (valfritt)
1 brk Krossade tomater
3 dl Vatten eller buljong
½-1 msk Vinäger
1 tsk Basilika (torkad)
1 krm Mald Svartpeppar
1 krm Riven Muskotnöt (valfritt)
½-1 tsk Salt
1. Skala och hacka löken, samt skala och riv morötter och selleri.
2. Fräs lök, morot och rotselleri i hälften av oljan och lägg över i en gryta.
3. Bryn köttfärs och eventuell skinka i resten av oljan och lägg över den i grytan.
4. Blanda i tomatpuré, krossade tomater och vatten eller buljong. Koka i 20 minuter.
5. Smaka av och krydda med vinäger, kryddor och salt.
6. Servera med pasta, potatis eller ris, tillsammans med riven ost och kanske färska basilikablad.
Buon appetito!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar