200 g Kirskål (1 liter packade skott och blad)
½-1 st Gul lök
1 klyfta Vitlök
1 msk Rapsolja
1 liter Grönsaksbuljong (hemkokt eller
från tärning)
1 krm malen Vitpeppar
1 krm riven Muskotnöt
Ev. Salt
Till serveringen:
1-3 st kokta Ägg
1. Rensa kirskålen från skräp och
skölj i vatten så att jord och smuts försvinner. Hacka eller klipp
den.
2. Finhacka eller riv lök och vitlök.
Fräs den mjuk i oljan i en gryta.
3. Häll på buljongen och låt koka.
4. Lägg i den hackade kirskålen, samt
kryddor och koka i 5 minuter.
5. Smaka soppan. Eventuellt kan salt
behövas, men var försiktig.
6. Servera soppan med kokt ägg och en
klick syrad grädde tillsammans med bröd.
Välkommen vår!
Tips:
Önskar man kirskål hela växtsäsongen så slår man dem när de blommar och får då nya späda skott igen.
Tips:
Önskar man kirskål hela växtsäsongen så slår man dem när de blommar och får då nya späda skott igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar