Eftersom det kan va svårt att veta hur mycket avokado man har så är det svårt att veta hur mycket kryddor som behövs. Jag använder därför mina smaklökar när jag blandar samman ingredienserna.
250 g Avokado (ca 3 små eller 2
medelstora mogna frukter)
1 st Vitlöksklyfta
½ krm Cayennepeppar eller chili
1 krm Salt
1 tsk Vinäger eller citron- eller
limesaft
Ev. Paprikapulver
Ev. Paprikapulver
1. Klyv avokadon, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet och lägg i en skål.
2. Pressa i vitlöksklyftan och
tillsätt cayennepeppar, salt och vinäger.
3. Mosa samman allt med en gaffel.
4. Garnera eventuellt med paprikapulver. Servera som sås och tillbehör till kött,
fågel och fisk, som dipsås till chips och nachos, eller som
smörgåspålägg.
Gott!
Tips:
Avokadokött och guacamole oxiderar
lätt, det blir svart när det exponeras för syret i luften. Laga
därför bara så mycket guacamole som går åt. Men du kan också spara röran om du packar den jämt i en burk eller skål så att
all luft trycks ut. Häll sen vatten ovanpå, 1 cm djupt. Täck
med lock eller plast och ställ i kylskåp. När du sen ska äta guacamolen igen så häller
du bara av vattnet och röran är då fortsatt grön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar