350 g Tomater (ca 4 st färska tomater, eller 1 brk krossade tomater, eller 2½ dl tomatpuré)
150 g Gul lök (ca 1 st)
½ msk Rapsolja
6 dl Buljong (grönsaksbuljong, fiskspad eller steksky)
2 msk Vetemjöl
1 krm Vitpeppar
1 msk Finklippt örtkrydda (tex basilika, dill eller oregano)
1 tsk Vinäger
Ev. Salt
1. Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär dem i bitar.
2. Finhacka löken.
3. Fräs löken i olja i en kastrull.
4. Tillsätt tomaterna och buljongen och låt allt koka tills löken är mjuk.
5. Önska du en slät soppa/sås så kan du mixa och sila den.
6. Red genom att blanda mjölet i lite vatten och tillsätt det under omröring. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Krydda med vitpeppar och örtkrydda, samt smaka av med vinäger och eventuellt med salt.
Bon Tomate!
Tips:
Bäst smak på tomaten får man om den inte förvaras under 14°c. Allra helst förvaras de i rumstemperatur - Lägg dem på fruktfatet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar