lördag 4 juni 2016

Pasta med tonfisk, tomat, oliver och sardeller

En pastasås lagad på ett par konservburkar med tonfisk och tomat blir godare med oliver och sardeller. Lite ost och en oreganokvist ovanpå får det hela att kännas påkostat.

Recept – 3 portioner:

1 brk Krossade Tomater (eller 400 g hela tomater)
2 msk Olivolja eller Rapsolja
10 st urkärnade Oliver
6 st Sardellfiléer (om du har)
1 krm malen Svartpeppar
½ tsk Salt (mer salt om du inte tar sardeller i)
1 brk Tonfisk (150 g)

400 g Pasta
75 g Ost (ex. mozzarella)
3 kvistar färsk Oregano (eller motsvarande torkad)


1. Fräs olja och tomat i en gryta och koka 15 minuter. Använder du färska tomater ska de skalas och hackas först.
2. Koka parallellt pastan enlig anvisningar på förpackningen.
3. Hacka oliverna, mosa sardellerna och tillsätt dem, plus peppar och salt, till tomaterna under kokningen
4. Tillsätt slutligen tonfisken. Du avgör själv hur mosig du vill ha den.
5. Smaka av. Har du uteslutit sardeller så kan mer salt behövas.
6. Tärna eller riv osten.
7. Servera tonfisksåsen ovanpå pastan eller blanda den med pastan. Lägg ost ovanpå, samt kvistar av oregano.

Buon appetito!

1 kommentar: