måndag 27 juni 2016

Tomatsallad med olivolja och basilika

Idag blev det tomatsallad på tomat, basilika och olivolja, samt salt och peppar.
– Basilika är pepprigt och gott, men jag rekommenderar ändå att även ta vinäger i dressingen. Vinäger gör trots allt även tomater godare! 

Recept – Per portion:

300 g Tomater (drygt 2 st normalstora tomater)
3 spiror Basilika
1 msk Olivolja
1 tsk Vinäger (valfritt)
1 krm Salt
½ krm Svartpeppar


1. Skölj och tärna tomaterna. Skölj och klipp basilikan.
2. Blanda tomater och basilika med oljan i en skål, samt eventuellt vinäger. Salta och peppra. 
3. Servera salladen som egen rätt med bröd, som pålägg på smörgås eller som ett tillbehör.

Varsågod!

1 kommentar:

  1. Oftast gör jag tomatsallad på tomat, lök och vinägerdressing. Men nu blev det med pepprig basilika.

    SvaraRadera