måndag 13 juni 2016

Grishals – Bästa grillköttet!

Grillad fläskkarré
Grishals, eller fläskkarré som det oftare kallas, har en del fett insprängt i köttet och passar perfekt att grilla – Egentligen behövs ingen grillolja, man kan salta och krydda utan olja, men jag väljer ändå att blanda kryddorna i olja och marinera köttet i den först – Grillolja, marinering och kryddblandning är dock valfritt!

Recept – per portion: 

150 g skivad Grishals/Fläskkarré (större vikt om köttet har ben)

Grillolja:
1 msk Rapsolja eller annan matolja 
½ krm malenVitpeppar
½ krm starkt Paprikapulver
½ krm malen Ingefära
½ krm Salt


1. Tänd grillen.
2. Är köttet helt så skiva det.
3. Blanda alla ingredienser till grilloljan och stryk den på köttet. Du kan låta köttet ligga och ta smak eller grilla direkt.
4. När grillen har bra glöd läggs köttet på grillen.
5. Grilla tills köttet har fått färg. Vänd och grilla andra sidan tills köttet är genomgrillat. Köttet får inte bli bränt.
6. När köttet är klart lägg det åt sidan och håll det varm tills den ska serveras.
7. Använder du inte grillolja så krydda och salta innan köttet serveras.
8. Servera till grillade grönsakerpotatissallad eller en god sås.

Varsågod!

1 kommentar:

  1. Man kan använda andra kryddor om man önskar, torkade örtkryddor eller grillkrydda går att blanda i oljan.

    SvaraRadera