söndag 5 juni 2016

Fläderbrännvin från Folkets park

Flädersnaps
Bakom stallarna i Malmö Folkets Park blommar flädern. Smak och doft bevaras enklast i alkohol, till midsommar och andra fester – Tycker du att smaken blir för intensiv så späd ut snapsen med mer okryddat brännvin till önskad styrka och smak.

Recept – 8 snapsar (4cl):

33 cl Brännvin Special 30% (eller 25 cl okryddat brännvin/vodka 40% och 8 cl vatten)
7 blomklasar Äkta Fläder
 

1. Plocka blomklasarna. Rensa bort eventuellt skräp och ta bort stjälkarna så att endast de yttersta blomknippena blir kvar.
2. Lägg blommorna i en glasburk, eller stoppa dem i vidhalsad flaska, och häll brännvin över så att blommorna täcks helt.
3. Låt stå i tre dygn.
4. Sila bort blommorna och häll drycken på flaska. Fyll på och späd med mer okryddad sprit till önskad smak.
5. Servera avkyld som flädersnaps.

Skål!

2 kommentarer: