torsdag 9 juni 2016

Pressgurka – Ett ypperligt tillbehör!

Pressgurka är en anrättning som förr bara hörde sommaren till. Nu kan man laga den hela året - Som tillbehör är det en inläggning som förhöjer smaken på många rätter, även smörgåsen - Gott att äta och enkelt att laga!

Recept - 1 sats:

1 st Slanggurka (mer än 300 g)
1 tsk Salt
1 krm malen Vitpeppar
2 msk Ättikssprit 12% eller 1 msk ättiksyra 24%
2 msk Persilja eller Dill


1. Skiva slanggurkan med en osthyvel i en skål.
2. Salta gurkan och rör om, samt blanda ner övriga ingredienser.
3. Blanda om några gånger medan gurkan vätskar sig. Efter 30 minuter är den klar.
4. Servera pressgurka som tillbehör till diverse rätter eller på smörgås.

Smaklig måltid!

Tips:
Eftersom ättikslagen är stark och salt kan du, när pressgurkan är slut, skiva ner mer slanggurka i lagen. Vänta 30 minuter. Så har du än mer nylagad och snabblagad pressgurka!

1 kommentar:

  1. "Pressen" i gurkan är saltet som drar ur vattnet ur gurkan och gör den krispigare.

    SvaraRadera