150-175 g Korv (ex. wienerkorv, falukorv eller fläskkorv)
Till spad:
1 liter Vatten
1 tsk Salt / liter vatten Till spad:
1 liter Vatten
½ st Gul lök
10 korn Vitpeppar
10 korn Kryddpeppar eller Svartpeppar
1 st Lagerblad
1. Koka upp vatten med salt, skivad lök, krossade pepparkorn och lagerblad i en gryta.
2. Ta bort grytan från värmen och lägg i korven i spadet.
3. Låt wienerkorv ligga i spadet 6 minuter, falukorv 10 minuter och fläskkorv 30 minuter. Låt spadet sjuda, men inte koka då spricker korven.
4. Servera kokt korv till potatis- och pastarätter med eller utan sås, eller till en bit bröd, samt med senap eller annat lämpligt tillbehör.
Smaklig måltid!
Korvspad har en utsökt doft som får en att längta efter korv.
SvaraRaderafabian är fet
SvaraRadera