tisdag 5 juli 2016

Korvspad – Gör kokt korv godare!

Kokkorv värmd i korvspad
Kokkorv blir godare av ett gott korvspad – Lök, peppar och lagerblad lyfter smaken ett snäpp.

Recept – per portion: 

150-175 g Korv (ex. wienerkorv, falukorv eller fläskkorv)

Till spad:
1 liter Vatten 
1 tsk Salt / liter vatten
½ st Gul lök
10 korn Vitpeppar
10 korn Kryddpeppar eller Svartpeppar
1 st Lagerblad


1. Koka upp vatten med salt, skivad lök, krossade pepparkorn och lagerblad i en gryta.
2. Ta bort grytan från värmen och lägg i korven i spadet.
3. Låt wienerkorv ligga i spadet 6 minuter, falukorv 10 minuter och fläskkorv 30 minuter. Låt spadet sjuda, men inte koka då spricker korven.
4. Servera kokt korv till potatis- och pastarätter med eller utan sås, eller till en bit bröd, samt med senap eller annat lämpligt tillbehör.

Smaklig måltid!

2 kommentarer: