– Är bären inte helt fräscha, eller frysta, så gör det inget – Jordgubbarna blir lika goda i alla fall.
1 liter Jordgubbar (ca 600 g)
1 st Citron (ca 2 msk saft av frukten)
1 dl Strösocker
1. Rensa och skölj jordgubbarna. Klyv bären, kvarta stora gubbar, och lägg dem i en kastrull.
2. Dela citronen och pressa saften i kastrullen över bären.
3. Hetta sakta upp bären på medelvärme, så att de inte bränns vid, utan saftar sig. Låt koka i 5 minuter på svag värme.
4. Tillsätt sockret och låt kompotten sjuda i ytterligare 5 minuter. Rör försiktigt.
5. Kyl kompotten kall. Servera som dessert med vispad grädde, vaniljkräm, yoghurt eller vaniljglass. Kanske med kaksmulor över och ett blad av citronmeliss som garnityr.
Njut sommaren!
3. Hetta sakta upp bären på medelvärme, så att de inte bränns vid, utan saftar sig. Låt koka i 5 minuter på svag värme.
4. Tillsätt sockret och låt kompotten sjuda i ytterligare 5 minuter. Rör försiktigt.
5. Kyl kompotten kall. Servera som dessert med vispad grädde, vaniljkräm, yoghurt eller vaniljglass. Kanske med kaksmulor över och ett blad av citronmeliss som garnityr.
Njut sommaren!
Färska jordgubbar är helt enkelt inte godare trots att vi så gärna vill..
SvaraRadera