torsdag 2 juni 2016

Jordgubbskompott – Godare än färska!

Färska jordgubbar i all ära, men om sanningen ska fram så är de aldrig tillräckligt söta – Gör i stället en kompott och njut av dem!
– Är bären inte helt fräscha, eller frysta, så gör det inget – Jordgubbarna blir lika goda i alla fall.

Recept – 3 portioner:

1 liter Jordgubbar (ca 600 g)
1 st Citron (ca 2 msk saft av frukten)
1 dl Strösocker


1. Rensa och skölj jordgubbarna. Klyv bären, kvarta stora gubbar, och lägg dem i en kastrull.
2. Dela citronen och pressa saften i kastrullen över bären.
3. Hetta sakta upp bären på medelvärme, så att de inte bränns vid, utan saftar sig. Låt koka i 5 minuter på svag värme.
4. Tillsätt sockret och låt kompotten sjuda i ytterligare 5 minuter. Rör försiktigt.
5. Kyl kompotten kall. Servera som dessert med vispad grädde, vaniljkräm, yoghurt eller vaniljglass. Kanske med kaksmulor över och ett blad av citronmeliss som garnityr.

Njut sommaren!

1 kommentar:

  1. Färska jordgubbar är helt enkelt inte godare trots att vi så gärna vill..

    SvaraRadera