fredag 13 maj 2016

Spagetti Carbonara – Enkelt, snabbt, italienskt!

En snabblagad pastarätt för den hungrige – God och mättande!

Recept – 3 portioner:

200 g Spagetti (eller annan pasta)
150 g Bacon
3 st ägg
1-2 msk klippt Persilja
½ krm Svartpeppar
Ev. Salt
1 dl riven Ost (gärna parmesan)


1. Skär bacon i mindre bitar. Lägg i stekpanna, värm till medelvärme och stek.
2. Koka under tiden spagettin i saltat vatten i en gryta enligt anvisningar på paketet. Spagetti ska ha lite tuggmotstånd när de är klara. Häll av vattnet.
3. Häll över den stekta baconen med fett i grytan med spagetti. Blanda också ner ägg, klippt persilja och peppar i den varma spagettin.
4. Smaka av med salt. Är inte baconen tillräckligt salt behövs kanske mer.
5. Servera med lite riven ost över.

Buon appetito!

1 kommentar:

  1. Det svåraste här är nog baconet. Lägg det i en kall stekpanna och värm till medelvärme. Inget extra fett behövs. Vänd. Skilj efter hand skivorna åt.

    SvaraRadera