1 kg Kall Kokt Potatis (12-18 st)
100 g Purjolök (ca ½ medelstor)
½ dl Kapris (alt. hackad inlagd gurka)
3 dl Majonnäs
2 msk Dijon senap
1 krm Svartpeppar
1 krm Svartpeppar
1 msk Örtkrydda (ex. dill, dragon
eller körvel)
Garnering:
Örter eller gräslök
1. Tärna den kalla potatisen.
2. Skär upp purjolöken och skölj noga bort all jord och smuts. Strimla purjolöken fint.
2. Skär upp purjolöken och skölj noga bort all jord och smuts. Strimla purjolöken fint.
3. Blanda alla ingredienserna i en
skål.
4. Garnera med gräslök eller örtkrydda,
klippt eller kvistar. Servera till grillat, rökt och stekt, fisk,
kött eller fågel, korv och kallskuret, liksom grönsaker och
sallad.
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!
Det går att byta ut purjolöken mot gräslök eller annan lök. Jag tycker dock att purjon är bäst.
SvaraRaderaMajonnäs är mjölkfritt, men går att byta ut helt eller delvis mot crème fraiche, gräddfil och fet yoghurt om man så önskar. Men varför krångla till det?
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaJa, pröva. Jag är mycket nöjd.
Radera