500 g Grön Sparris
1 liter Vatten
2 tsk salt / liter vatten
Dressing:
½ krm Svartpeppar
2 tsk Vinäger
1 msk Olivolja
1. Bryt av den torra nedersta delen på sparrisarna och kasta den.
2. Lägg sparrisen i en gryta med saltat
vatten och koka 5-10 minuter, beroende på tycke och smak, liksom på
ålder och grovlek på stjälkarna. Prova med provsticka eller kniv så du får sparrisen så mjuk som du vill ha den.
Jag kokade i 8 minuter.
3. Häll av vattnet.
4. Blanda, under tiden du kokar, till
dressingen och häll sen den över den kokta sparrisen.
5. Servera direkt som förrätt eller som
tillbehör. Eller varför inte som ensam rätt tillsammans med bröd.
Smaklig spis!
Smaklig spis!
Inget fel på sparris - Undrar bara hur länge hypen ska hålla..?
SvaraRadera