1 liter Blad av späda vilda ätliga örter
(ex. kirskål, maskros, rödklöver och vitklöver)
Dressing:
1 tsk Vinäger
1 msk Olivolja eller Rapsolja
Ev. Salt och Krydda (peppar, vitlök
eller örtkrydda)
Till dekorering:
Rädisor eller Klöverblommor
1. Rensa örtbladen från skräp och skölj noga i vatten så att jord och smuts försvinner. Låt de sen rinna av väl. Lägg dem i en skål.
1. Rensa örtbladen från skräp och skölj noga i vatten så att jord och smuts försvinner. Låt de sen rinna av väl. Lägg dem i en skål.
2. Vispa samman olja och vinäger,
eventuellt med krydda. Häll dressingen över salladen och blanda
om.
3. Servera salladen direkt som sidorätt eller ett smakrikt tillbehör.
Härliga gröna maj!
Härliga gröna maj!
De godaste maskrosbladen växer i skuggan.
SvaraRaderaGlömde att nämna att det är en av de billigaste rätterna att göra - Bara att plocka och så lite dressing.
SvaraRadera