söndag 15 maj 2016

Misticanza – Smakrik sallad från Pildammsparken

Misticansa
Många vilda växter är goda och nyttiga. Ofta smakrikare och näringsrikare än odlade. Även i stan hittar man dem – Bland Roms ruiner liksom på teaterkullarna i Pildammsparken finner man lätt en sallad – Jag fann kirskålsblad, späda maskrosblad, stora vitklöverblad och skott av rödklöver – Dekorerade med rädisa vars blad jag blandade i – Längre fram blir klöverblommor vackra att ta med.

Recept – 3 portioner:

1 liter Blad av späda vilda ätliga örter (ex. kirskål, maskros, rödklöver och vitklöver)

Dressing:
1 tsk Vinäger
1 msk Olivolja eller Rapsolja
Ev. Salt och Krydda (peppar, vitlök eller örtkrydda)

Till dekorering:
Rädisor eller Klöverblommor


1. Rensa örtbladen från skräp och skölj noga i vatten så att jord och smuts försvinner. Låt de sen rinna av väl. Lägg dem i en skål.
2. Vispa samman olja och vinäger, eventuellt med krydda. Häll dressingen över salladen och blanda om.
3. Servera salladen direkt som sidorätt eller ett smakrikt tillbehör.

Härliga gröna maj!

2 kommentarer:

  1. De godaste maskrosbladen växer i skuggan.

    SvaraRadera
  2. Glömde att nämna att det är en av de billigaste rätterna att göra - Bara att plocka och så lite dressing.

    SvaraRadera