måndag 9 maj 2016

Nöttoppar – Till kaffet och chokladlikören

Något gott efter maten är kaffe, likör och en liten kaka. Nöttoppar är enkla att göra så vida man har en mandelkvarn till hands – En liten kaka som sätter pricken över en god måltid!

Recept – 25 kakor:

25 st hela Hasselnötkärnor (ca 25 g)
175 g malda Hasselnötkärnor
1 dl Strösocker
1 st Ägg
50 g Smör


1. Lägg undan de 25 hela nötkärnorna. Mal övriga nötkärnor i mandelkvarn.
2. Värm ugnen till 175°c.
3. Blanda samman malda nötkärnor, socker och ägget.
4. Smält smöret och blanda samman med nötblandningen till en smet.
5. Klicka ut 25 st bollar av smet på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en hel nötkärna ordentligt i varje boll.
6. Grädda i mitten av ugnen tills nöttopparna fått lite färg, ca 15 minuter.
7. Låt kakorna kallna.
8. Servera som kaka till kaffe eller chokladlikör, som en liten dessert.

Njut!

1 kommentar:

  1. Chokladlikör beställer man på systemet eller gör själv.

    SvaraRadera