25 st hela Hasselnötkärnor (ca 25 g)
175 g malda Hasselnötkärnor
1 dl Strösocker
1 st Ägg
50 g Smör
1. Lägg undan de 25 hela nötkärnorna. Mal övriga nötkärnor i mandelkvarn.
2. Värm ugnen till 175°c.
3. Blanda samman malda nötkärnor,
socker och ägget.
4. Smält smöret och blanda samman med
nötblandningen till en smet.
5. Klicka ut 25 st bollar av smet på
en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en hel nötkärna ordentligt
i varje boll.
6. Grädda i mitten av ugnen tills
nöttopparna fått lite färg, ca 15 minuter.
7. Låt kakorna kallna.
8. Servera som kaka till kaffe eller
chokladlikör, som en liten dessert.
Njut!
Chokladlikör beställer man på systemet eller gör själv.
SvaraRadera