torsdag 5 maj 2016

Smulpaj på Rabarber

Tre stjälkar rabarber - Då gör jag paj! - Rabarber är saftiga och sura så man behöver blanda potatismjöl och socker i för att få rätt konsistens och få dem syrligt goda – Då blir rabarberna underbart goda!

Recept – 5 portioner:

Smuldeg:
2 dl Vetemjöl
1 msk Strösocker
100 g Smör

Fyllning:
500 g Rabarber ( 3 stora stjälkar)
1 msk Potatismjöl
1½ dl Strösocker


1. Hacka samman mjöl, socker och kallt smör till en grynig massa. Enklast gör man det genom att mosa smöret i mjölet och sockret med en gaffel i en skål.
2. Värm ugnen till 225°c.
3. Tvätta rabarberna och skala dem genom att skrapa dem med en kniv. Skär dem i ½-1 cm tjocka skivor.
4. Lägg rabarberskivorna i en smord ungsfast form. Strö över potatismjöl och socker och blanda runt.
5. Täck rabarberna med smuldegen.
6. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg, 20-25 minuter.
7. Låt pajen bli kall.
8. Servera som dessert med vaniljsås.

Delikat!

1 kommentar: