375 g Fiskbullar i buljong (260 g
fiskbullar och 115 g buljong)
Till stuvningen:
25 g Smör (ca 1½
msk)
3 msk Vetemjöl
1 dl Buljong (alltså de 115 g
fiskbuljong som följer med fiskbullarna)
3 dl Mjölk
½ krm mald Vitpeppar
½ krm mald Muskotnöt
½ tsk Salt
1-2 msk klippt Dill
Garnityr:
Dillkvistar
Garnityr:
Dillkvistar
1. Häll buljongen från fiskbullarna i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm upp.
2. Smält smöret i en annan kastrull och
tillsätt mjölet under omrörning.
3. Späd med buljong- och
mjölkblandningen lite i sänder. Vispa och späd så att redningen
inte får klumpar.
4. Låt såsen koka 5 minuter under
omrörning.
5. Smaka av med peppar, muskot och
salt. Samt smaksätt med klippt dill.
6. Lägg fiskbullarna i såsen och värm
upp dem.
7. Servera de stuvade fiskbullarna med kokt
potatis, ris, grönsaker eller en enkel sallad. Garnera med dillkvistar.
Varsågod!
Varsågod!
Jag valde att krydda med peppar och muskotnöt. Tar man bara peppar så öka mängden. Dill går likaså att byta ut mot persilja eller annan smaksättning.
SvaraRaderaVill du göra fiskbullarna själv. Mal då 300 g torsk till färs, blanda med lite riven lök och ett ägg, samt smaka av med salt och vitpeppar. Forma till bullar och stek. Kokat har jag aldrig gjort.
SvaraRadera