tisdag 17 maj 2016

Dillstuvade fiskbullar – Goda och billiga!

Stuvade fiskbullar blir billiga och goda om man stuvar dem själv. Använd fiskbullar i buljong, spara buljongen till stuvningen och klipp rikligt med dill och blanda i. Du kommer att bli mycket nöjd!

Recept – 2 portioner:

375 g Fiskbullar i buljong (260 g fiskbullar och 115 g buljong)

Till stuvningen:
25 g Smör (ca msk)
3 msk Vetemjöl
1 dl Buljong (alltså de 115 g fiskbuljong som följer med fiskbullarna)
3 dl Mjölk
½ krm mald Vitpeppar
½ krm mald Muskotnöt
½ tsk Salt
1-2 msk klippt Dill

Garnityr:
Dillkvistar


1. Häll buljongen från fiskbullarna i en kastrull tillsammans med mjölken. Värm upp.
2. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under omrörning.
3. Späd med buljong- och mjölkblandningen lite i sänder. Vispa och späd så att redningen inte får klumpar.
4. Låt såsen koka 5 minuter under omrörning.
5. Smaka av med peppar, muskot och salt. Samt smaksätt med klippt dill.
6. Lägg fiskbullarna i såsen och värm upp dem.
7. Servera de stuvade fiskbullarna med kokt potatis, ris, grönsaker eller en enkel sallad. Garnera med dillkvistar.

Varsågod!

2 kommentarer:

  1. Jag valde att krydda med peppar och muskotnöt. Tar man bara peppar så öka mängden. Dill går likaså att byta ut mot persilja eller annan smaksättning.

    SvaraRadera
  2. Vill du göra fiskbullarna själv. Mal då 300 g torsk till färs, blanda med lite riven lök och ett ägg, samt smaka av med salt och vitpeppar. Forma till bullar och stek. Kokat har jag aldrig gjort.

    SvaraRadera