Hummersås gör fiskbullar till en furstlig rätt – Hummerkött och hummersmör i all ära – Jag gör såsen på hummerfond, tomatpuré och lite grädde – Majestätiskt gott!
375 g Fiskbullar i buljong (260 g
fiskbullar och 115 g buljong)
Till såsen:
25 g Smör (ca 1½
msk)
3 msk Vetemjöl
1 dl Fiskbuljong (alltså de 115 g
fiskbuljong som följer med fiskbullarna)
2½ dl Mjölk
½ dl Vispgrädde
1 msk Hummerfond (hemkokt eller köpt)
1 msk Tomatpuré
½ dl Vispgrädde
1 msk Hummerfond (hemkokt eller köpt)
1 msk Tomatpuré
1 tsk Vinäger
½ krm mald Vitpeppar
½ krm mald Vitpeppar
Ev. Salt
½-1 msk finklippt Dill
Garnityr:
Dillkvistar
Garnityr:
Dillkvistar
1. Häll buljongen från fiskbullarna i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Värm upp.
2. Smält smöret i en annan kastrull och
tillsätt mjölet under omrörning.
3. Späd med buljong-mjölk-gräddblandningen lite i sänder. Vispa och späd så att redningen
inte får klumpar. Vispa ner hummerfond och tomatpuré.
4. Låt såsen koka 5 minuter under
omrörning.
5. Smaka av med vinäger, peppar och
eventuellt salt. Samt rör ner finklippt dill.
6. Lägg fiskbullarna i såsen och värm
upp dem.
7. Servera fiskbullar i hummersås tillsammans med kokt
potatis, ris, couscous eller pressad potatis. Garnera med dillkvistar.
Bon appétit!
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar