fredag 29 april 2016

Smörfräst selleri med vinäger och honung

Bladselleri, eller stjälkselleri, förhöjer smaken på sallader och grytor - Men vad gör man om man får ett selleristånd över? - De har ju en god men speciell smak - Jag smörstekte och gjorde dem lite sötsura - Det blev mycket gott!

Recept – 4 portioner:

400 g Bladselleri
1 msk Smör
½ msk Vinäger
1 msk Honung
1 krm Vitpeppar
½ tsk Salt


1. Skölj selleri stjälkarna och skär i  drygt 1 cm breda skivor.
2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och fräs sellerin mjuk i smör tillsammans med vinäger och honung. Samt smaka av med peppar och salt.
3. Servera till fisk, fågel och kötträtter.

Var så god!

2 kommentarer:

  1. Här är det, som så ofta, balansen mellan surt och sött som är det viktigare. Man gör efter egen smak. En halv matsked vinäger och en matsked honung tycker jag blev bra.

    SvaraRadera