50 g Jäst
½ liter Filmjölk
1 tsk Salt
4 msk Olivolja
1,1 liter Vetemjöl
200 g Urkärnade, klyvda eller grovt hackade oliver
1 msk Dragon, timjan eller rosmarin
1. Smula ner jästen i en stor bunke.
Tillsätt Filmjölken och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt salt, olivolja och 1 liter
av mjölet. Arbeta samman degen så den blir fast och smidig.
3. Lägg upp degen på bakbordet och
knåda i nästan allt av det resterande mjölet. Dela degen i fyra
delar, två stora och två små.
4. Kavla ut de stora delarna till
rektangulära plattor (20x40 cm). Lägg på oliverna, strö över
dragon och rulla ihop degarna. Lägg rullarna på en plåt med
bakplåtspapper.
5. Forna de små delarna till vardera
två smala längder som som du snor samman och lägger som garnering
ovanpå vardera rullen. Fäst dem under rullarna.
6. Låt bröden jäsa till dubbla
storleken, 30-45 minuter, under en bakduk.
7. Värm ugnen till 200°c.
8. Sätt in plåten i mitten av ugnen
och grädda i ca 30 minuter.
9. Ta ut bröden när de fått fin färg
och låt dem svalna, gärna på galler med bakduk över.
Utsökt gott!
Tips:
Tips:
Det är god ekonomi att baka sitt
matbröd själv. Förutom att du kan njuta av nybakat bröd så spar
du pengar på det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar