lördag 24 december 2016

Kokt rödkål – Gott och nyttigt!

Rödkål passar inte bara på julbordet, utan är en god rätt under hela kålsäsongen, september till maj – Det är inte bara gott – Rödkål är nyttigt också!

Recept – 4 portioner: 

750 g Rödkål (½ rödkålshuvud)
300 g Äpplen (3 st små äpplen)
1 st Gul lök
2 msk Smör
5 hela Kryddnejlikor
10 hela Kryddpepparkorn
1½ msk Vinäger
1½ msk Sirap eller Strösocker
½ msk Salt


1. Strimla rödkålen, tärna äpplena med skal och kärnor samt hacka löken grovt.
2. Fräs smöret i en gryta och lägg i rödkål, äpplen, lök, nejlikor och peppar. Koka på svag värme i 30 minuter och rör om då och då.
3. Smaka av med vinäger, sirap och salt.
4. Servera rödkål till fisk- och kötträtter, liksom till korv. Rödkål har också sin självklara plats på julbordet.

God jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar