söndag 4 september 2016

Kokt rödbeta – En hel måltid!

Kokta rödbetor
Färska rödbetor är enkla att laga och goda att smaka – Kokta rödbetor kan med lite salt och smör bli en hel måltid.

Recept – per portion: 

150-300 g Rödbetor (mängden beror på om betorna serveras som tillbehör eller en enkel måltid)
Vatten


1. Borsta rödbetorna rena. Spara rotspets och bladfästet nära själva betan för bästa färg och smak. Lägg betorna i en gryta.
2. Häll på vatten så att betorna täcks helt. Koka dem nästan mjuka, i 15-60 minuter beroende på betornas storlek. Känn med provsticka eller tandpetare.
3. Häll av vattnet, spola betorna under kallt vatten och ta av skalen.
4. Servera kokta rödbetor med salt och smör, som tillbehör, eller som en enkel måltid. Kokta rödbetor är även en god ingrediens i sallader.

Var så god!

Tips:
Kokta rödbetor går bra att lägga in i ättikslag för längre hållbarhet och för skarpare smak.

1 kommentar:

  1. Färska rödbetor går lätta att skala med fingrarna, till äldre betor behövs kniv.

    SvaraRadera