1 kg Päron (förslagsvis 8 st)
Sockerlag:
5 dl Vatten
3 dl Strösocker
1 st Citron (ca 2 msk saft)
20 g färsk Ingefära
Konjaksgrädde:
2½ dl Vispgrädde
2 tsk Sockerlag
1 tsk Konjak (rom går också att använda, men då blir det romgrädde)
Konjaksgrädde:
2½ dl Vispgrädde
2 tsk Sockerlag
1 tsk Konjak (rom går också att använda, men då blir det romgrädde)
1. Koka upp vatten, socker och citronsaft med fint skivad ingefära.
2. Skala päronen men låt skaftet sitta kvar.
3. Koka päronen i sockerlagen tills de är mjuka, 10-20 minuter, koktiden beror på päronens storlek och mognad. Prova med provsticka eller tandpetare. Låt päronen sen kallna i sockerlagen. Ställ sen i kylskåp.
4. Vispa grädde, sockerlag och konjak till önskad hårdhet.
5. Servera ingefärspäron som dessert med lite sockerlag över och en klick konjaksgrädde, kanske med en topp av citronmeliss som dekor. Rätten äts bäst med kniv och gaffel.
Var så god!
3. Koka päronen i sockerlagen tills de är mjuka, 10-20 minuter, koktiden beror på päronens storlek och mognad. Prova med provsticka eller tandpetare. Låt päronen sen kallna i sockerlagen. Ställ sen i kylskåp.
4. Vispa grädde, sockerlag och konjak till önskad hårdhet.
5. Servera ingefärspäron som dessert med lite sockerlag över och en klick konjaksgrädde, kanske med en topp av citronmeliss som dekor. Rätten äts bäst med kniv och gaffel.
Var så god!
Kokar man många päron så kan de kokas i sockerlagen i omgångar.
SvaraRadera