fredag 8 juli 2016

Varm potatissallad med rödlök, kapris och dill

Varm potatissallad är ett gott alternativ till både potatissallad och kokt potatis – Enkelt att laga!

Recept – per portion: 

250-300 g Potatis
Vatten
1 tsk Salt / liter vatten

Dressing: 
25 g Rödlök
1 msk Kapris 
1 msk Dill 
1 tsk Vinäger
½ msk Olivolja eller Rapsolja
Vitpeppar eller Svartpeppar
Salt 


1. Borsta och ansa eller skala, samt tärna potatisen.
2. Koka potatistärningarna i saltat vatten tills de är lagom mjuka. Nypotatis behöver knappt 10 minuter, vinterpotatis upp mot 20 minuter. 
3. Under tiden, hacka lök, klipp dill och blanda samman med kapris, vinäger och olja till en dressing. Smaka av med peppar och salt. 
4. När potatisen är färdigkokt hälls vattnet av. Låt rinna av ordentligt och häll sen dressingen över de heta potatistärningarna och blanda om.
5. Servera potatissalladen varm till fisk, kött eller fågel, korv och kallskuret, liksom grönsaker och sallad.

Smaklig måltid! 

1 kommentar:

  1. Löken mjuknar snabbt med den varma potatisen. Ingredienser i dressingen gör salladen mycket aptitretande. Tillsammans blir allt mycket gott!

    SvaraRadera