5 st stora Paprikor (eller flera mindre)
2½ dl Ris
5 dl Grönsaksbuljong (hemkokt eller av tärning)
300 g Köttfärs (valfri sort)
1 st Gul lök
2 msk Olivolja eller Rapsolja
1 dl Passerad tomat eller 1 msk Koncentrerad tomatpuré
5 dl Grönsaksbuljong (hemkokt eller av tärning)
300 g Köttfärs (valfri sort)
1 st Gul lök
2 msk Olivolja eller Rapsolja
1 dl Passerad tomat eller 1 msk Koncentrerad tomatpuré
½ msk Vinäger
2 dl riven Ost (ex. parmesan)
½ tsk Svartpeppar
1 msk torkad Örtkrydda (ex. basilika eller oregano)
2 dl riven Ost (ex. parmesan)
½ tsk Svartpeppar
1 msk torkad Örtkrydda (ex. basilika eller oregano)
1. Koka riset i buljongen enligt anvisning på förpackningen, men korta koktiden 1-2 minuter så att riset har ett litet tuggmotstånd.
2. Skölj under tiden paprikorna, skär av stjälkändarna så att paprikorna får lock. Rensa ut fröna.
2. Skölj under tiden paprikorna, skär av stjälkändarna så att paprikorna får lock. Rensa ut fröna.
3. Hacka löken och stek den och köttfärsen i oljan.
4. Värm ugnen till 200°c.
4. Värm ugnen till 200°c.
5. Blanda samman köttfärs och lök med riset, samt alla övriga ingredienser till en enhetlig massa. Smaka av.
6. Fyll paprikorna med massan, sätt locket ovanpå och ställ dem i en ugnssäker form.
7. Ställ formen med paprikorna i nedre delen av ugnen och grädda i 30 minuter.
8. Servera paprikorna, varma eller kalla, som en komplett måltid eller tillsammans med andra rätter.
Smaklig måltid!
6. Fyll paprikorna med massan, sätt locket ovanpå och ställ dem i en ugnssäker form.
7. Ställ formen med paprikorna i nedre delen av ugnen och grädda i 30 minuter.
8. Servera paprikorna, varma eller kalla, som en komplett måltid eller tillsammans med andra rätter.
Smaklig måltid!
Två fyllda paprikor blir man rejält mätt av.
SvaraRadera