– Min mamma gör tårtbotten på hälften vetemjöl och hälften potatismjöl och bröar formen med mannagryn – Det går inte att misslyckas – Här är receptet!
4 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl1 dl Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
Till formen:
Smör
Mannagryn eller Skorpmjöl
1. Smöra rikligt en form med hög rak kant som rymmer 1,5- 2 liter. Bröa sen med mannagryn eller skorpmjöl.
2. Värm ugnen till 175°c.
3. Vispa upp ägg och socker pösigt i en bunke. Det tar några minuter. 4. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
5. Häll smeten i den smorda formen och grädda nederst i ugnen i ca 30 minuter.
6. Prova med en sticka att kakan är torr, då är den färdig.
7. Låt kakan bli kall och stjälp sen upp den på smörpapper eller ett fat. 8. Såga med kniv en eller två skåror tunt om kakan. Såga sen med en sytråd i skårorna så att du får två eller tre lika stora bottnar.
9. Nu kan du göra en tårta!
Varsågod!
Mannagryn eller skorpmjöl går nog på ett ut, tror jag. Ta det du har hemma, men mamma tycker mannagryn är bättre.
SvaraRaderaKanske ändå att mannagryn får kakan att lättare lossna från formen.
SvaraRaderaGör nog en grädd- och bärtårta på denna botten. Receptet kommer efter sommaren...
SvaraRaderaGör nog en grädd- och bärtårta på denna botten. Receptet kommer efter sommaren...
SvaraRadera