Denna glasscoupe är en variation på östtyska "Schwedeneisbecher" – Jag gör den utan äpplemos och kallar den Stralsund – Coupe à la Stralsund – Ein Genuss!
70 g Vaniljglass
¾ dl Vispgrädde
3-4 cl Ägglikör
3 g Mörk Choklad
1. Ta ut glassen ur frysens i god tid så att den blir lagom mjuk. Låt den helst tina i kylskåp.
2. Tälj chokladen med kniv till chokladflisor.
3. Vispa grädden ganska hårt.
4. Lägg vispad grädde i en dessertskål eller ett coupeglas. Lägg en stor skopa glass i grädden. Ringla ägglikör över glass och grädde. Strö slutligen chokladflisor över desserten.
5. Servera glasscoupen som dessert eller en ensam njutning.
Bitte!
Jag njöt en Schwedeneisbecher första gången på en mjölkbar i Stralsund. Därav namnet på min enklare variation.
SvaraRadera