fredag 17 juni 2016

Kokt nypotatis med dill – Då är det sommar!

Dillkokt färskpotatis
Ny färskpotatis är mjäll med en särskilt mjuk smak – Jag kokar den med dillstjälkar, serverar med klippt dill eller dillkvistar och äter den med smör – Underbart gott!

Recept – per portion: 

250-300 g Potatis (4-6 stycken)
Stjälkar av Dill
Vatten
1 tsk Salt / liter vatten
Klippt Dill eller Dillkvistar


1. Borsta potatisen med en hård borste så att jord och skal försvinner. Skölj och lägg den i en gryta.
2. Klipp av nedre tjocka delen av dillstjälkarna och lägg dem med potatisen. 
3. Täck potatisen med vatten. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten och koka upp. Koka under lock i ca 15 minuter. Kontrollera att potatisen är mjuk och färdigkokt med potatissticka eller vass kniv.
4. Häll av vattnet.
5. Lägg upp potatisen och de kokta dillstjälkarna i en skål. Strö över klippt dill eller dillkvistar och servera med lite smör till, eller tillsammans med andra rätter.

Smaklig måltid!

1 kommentar: