torsdag 23 juni 2016

Jordgubbar marinerade i flädersaft

Färska jordgubbar njuts bäst marinerade med flädersaft – Även lite halvmogna eller inte helt fräscha bär blir snabbt goda med hjälp av lite fläderblomssaft – Efter marineringen har du som bonus också en underbar fläder- och jordgubbssaft att njuta!

Recept – 3 portioner: 

1 liter Jordgubbar (ca 600 g)
1 dl outspädd Flädersaft (mängden saft, vatten och socker är avhängig av styrkan på saften)
1 dl Vatten
½ dl Strösocker
 

1. Rensa och skölj jordgubbarna. Klyv bären och lägg dem i en skål.
2. Blanda flädersaft, vatten och socker. Smaka av saftmarinaden så att den har rätt sötma och smak. Häll den över bären och låt de sen stå och safta sig en timma eller mer. Vänd om bären då och då.
3. Servera flädermarinerade jordgubbar som dessert med vispad grädde, krämig yoghurt eller vaniljglass. Saftmarinaden sparas som jordgubbs- och flädersaft och blandas sen med vatten till önskad styrka och smak.

Glad midsommar!

4 kommentarer:

  1. Godare än så här blir det nog inte!

    SvaraRadera
  2. Sånna här jordgubbar ska jag prova att ha i en tårta! Måste vara supergott :) Tack för tipset!
    Hälsningar
    Sabina
    www.varldensgodaste.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det funkar säkert även i en tårta. Men varför krångla till det?
      Jag mosar nog hellre jordgubbar med socker och har som fyllning i tårtan. Smakkombinationer förhöjer inte alltid smaken.
      Men prova!

      Radera
  3. Hej Anders!

    Ditt receptet ser helt galet gott! :-P

    Så gillar du jordgubbar skulle smaka vår Jordgubbar tillsammans med vinäger som skapar en speciell smaksensation till efterrätten eller söt tapa som du kan förbluffa till din familj och vänner med! [ http://soleado.se/marinerade-jordgubbar-i-vinager/ ]

    Ha en solig dag!

    Pablo - Soleado.se

    SvaraRadera