lördag 12 november 2016

Äpplepaj med havregryn och kanel

Äppelpaj
Havregryn i smuldegen ger pajen ett läckert skal – Lite kanel gör äpplepajen delikat!

Recept – 6 portioner:

Smuldeg:
2 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
½ dl Strösocker
1 krm Salt
125 g Smör

Fyllning:
750 g skalade Äpplen
½ tsk malen Kanel
½ dl Strösocker


1. Hacka samman mjöl, havregryn, socker, salt och kallt smör till en grynig blandning, en smuldeg, med hjälp av en kniv.
2. Värm ugnen till 225°c.
3. Skala äpplena, klyv dem och skär bort kärnhuset. Skär dem i ½-1 cm tjocka skivor.
4. Lägg äppleskivorna i en smord ugnsfast form. Strö över kanel och socker. 
5. Täck äpplena med smuldegen.
6. Grädda i mitten av ugnen tills pajen fått fin färg, 20-25 minuter.
7. Ta ut pajen och låt den blir helt kall.
8. Servera äpplepaj som dessert med vaniljsås.

Var så god!

1 kommentar:

  1. Sockret i smuldegen gör att degen mindre spröd och mer knäckig.

    SvaraRadera